Esperienza Stelvio 2022

Wij hebben samen al 22 km afgelegd

Op zaterdag 27 augustus 2022 zal de zesde editie plaats vinden van de Esperienza Stelvio*.

De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege legendarische wieleretappes in de Ronde van Italië (Giro d’Italia). Menig wielrenner beschrijft de Passo dello Stelvio als één van de zwaarste beklimmen die er te fietsen is.

Deze epische bergpas zullen wij beklimmen vanuit het Italiaanse bergdorp Bormio. Maar liefst 1533 hoogtemeters zullen beklommen moeten worden in 21,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% in een adembenemende omgeving.

Voor vele wielrenners is de beklimming van de Passo dello Stelvio een flinke beproeving, daarom zullen wij de deelnemers ondersteunen met (virtuele) trainingsritten, wielertips en trainingsschema’s. De weg naar zaterdag 27 augustus zal minstens net zo leuk worden als de dag zelf!
Gedurende de Esperienza Stelvio zullen er challenges zijn waar iedereen aan kan deelnemen, staat veiligheid voorop en worden de deelnemers ondersteunt door motards, een bezemwagen en vrijwilligers in de bevoorrading halverwege- en bovenop de Passo dello Stelvio. Er zal worden afgesloten met een diner om de mooiste verhalen met elkaar te delen.

Voor de doorgewinterde wielrenner zal er deze editie een extra beproeving mogelijk zijn. Op vrijdag 26 augustus 2022 kan er de Passo di Gavia beklommen worden vanuit Bormio. De beklimming is 5,6% gemiddeld over 24,8 kilometer. Dit stijgingspercentage is verraderlijk, omdat er een aantal ‘vlakkere’ kilometers is de beklimming te vinden zijn. Deze rit zal je zelfvoorzienend dienen te zijn, waarbij er wel mogelijkheid is om je warme kleding mee te geven aan een begeleidende auto die op de top klaar zal staan. Opgeven voor deze challenge kan door een mailtje na de inschrijving te sturen naar info@bike4brains.nl.

* Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is.


Inschrijven en fondsenwerving starten?

Schrijf je nu eenvoudig in voor de Esperienza Stelvio 2022! Hieronder zie je wat de kosten zijn voor deelname en eventuele zelf te kiezen opties. Het is ook mogelijk meerdere mensen in 1 inschrijving aan te melden.

Inschrijfkosten Esperienza Stelvio

Optie 1: Deelname 2022 incl. wielershirt 2022 € 100,- 
Optie 2: Vrijwilliger / supporter (alleen kiezen als je NIET meefietst maar wel van de partij bent of een actie wil starten om donaties op te halen) € 0,- 
Optie 3: Alleen Donateursshirt Esperienza Stelvio 2022 € 50,-

(maat voor het wielershirt kan je in de aanmeldingsflow aangeven)

Wanneer ontvang ik mijn bestelde wielerkleding?

Wil je verzekerd zijn van een wielershirt in jouw maat dan dien je je echt voor 1 juni 2022 in te schrijven. Dit in verband met het bestellen van de wielershirts. Aanmeldingen na deze datum zijn niet verzekerd van een wielershirt. 

Sponsordoel

We hopen vervolgens dat je een aantal sponsors/donateurs weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 50.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt.

Hoe ziet de Esperienza Stelvio eruit?

Als deelnemer en vrijwilliger aan de Esperienza Stelvio ontvang je een gedetailleerd draaiboek, maar globaal ziet het programma er als volgt uit:

  • Donderdag 25 augustus

Op donderdag 25 augustus zullen de meeste deelnemers en vrijwilligers afreizen naar Italië. Dit jaar is er geen georganiseerde busreis, maar zullen wij deelnemers en vrijwilligers die nog geen vervoer hebben met elkaar in verbinding brengen voor het delen van de kosten. Wil je hier gebruik van maken? Mail dan na de inschrijving: info@bike4brains.nl.

  • Vrijdag 26 augustus

Op deze dag kan je bijvoorbeeld jouw huurfiets ophalen, of meedoen aan de beklimming van de Passo di Gavia! Er zijn ook voldoende trainingskilomters te maken in de omgeving van Bormio. De organisatie zal enkele ritten en tips delen. Aan het einde van de middag vinden de briefings plaats voor de deelnemers en de vrijwilligers.

*voor fietsverhuur verwijzen we je door naar Bormio Ski & Bike Rental. De winkel ‘Therme’ zit vlakbij het centrum van Bormio en op 300 meter vanaf de startlocatie op zaterdag. Huren is wel op eigen risico en de organisatie is niet verantwoordelijk voor gehuurde fietsen en/of afspraken met de verhuurder.

  • Zaterdag 27 augustus

De dag van de klim! In de ochtend verzamelen we bij Hotel San Lorenzo midden in het centrum van Bormio. Hier zal de mogelijkheid zijn om een tas met warme kleding af te geven die de organisatie vervolgens naar de top zal brengen. Na een bemoedigende speech vanuit de organisatie van Bike4Brains en het Italiaanse volkslied zal er worden afgeteld en kan de klim beginnen!

De top gehaald? Dan kan je vervolgens in een van de drie groepen gezamenlijk afdalen (i.v.m. veiligheid laten we deelnemers niet zelfstandig afdalen). Indien je niet wilt afdalen kunnen jij en je fiets met vervoer terug naar beneden. Geef dit van te voren aan bij de organisatie.

We sluiten proostend de dag af met een hapje en een drankje en staan stil bij de huldiging van alle deelnemers en natuurlijk is er de bekendmaking van het opgehaalde sponsorbedrag.

Twijfel je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om jouw vragen voor te leggen en de mogelijkheden af te tasten (info@bike4brains.nl).

GPX bestanden

Onderstaand kan je de GPX bestanden vinden voor de beklimming van de Gavia op de vrijdag en de beklimming van de Stelvio op zaterdag, en de link naar Strava route:

Stelvio: Stelvio - vanaf Bormio | 21,4 km Wegen Fietsroute op Strava

Gavia: Gavia - vanaf Bormio | 25,8 km Wegen Fietsroute op Strava

Corona disclaimer

Deelname, of eigenlijk doorgang van het event, is uiteraard alleen mogelijk indien de Corona-richtlijnen van de Nederlandse overheid (reisadvies), de Provincie Sondrio (IT), de gemeente Bormio (IT), het RIVM het te zijner tijd toestaan.

Als het event door kan gaan is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de geldende richtlijnen en maatregelen op dat moment. Indien na jouw inschrijving het event moet worden afgelast zal je inschrijving geldig blijven voor de volgende editie in 2023. Ook de reeds geworven donatiegelden blijven staan. In overleg met de organisatie kan ook het inschrijfgeld volledig gerestitueerd worden. Ditzelfde geldt voor eenieder die als gevolg van de Corona maatregelen niet mag/kan meedoen aan het event!

Alleen doneren?
Liever niet meedoen, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

Ronde van Nederland 2022 ook wat voor jou?
Naast de Esperienza Stelvio 2022 organiseren we dit jaar ook nog het wielerevent De Ronde van Nederland. Bij dit wielerevent kan je zelf een afstand en route kiezen of zelfs deze op elkaar laten aansluiten. Meer info kun je hier vinden.

GPX bestanden

Onderstaand kan je de strava routers vinden voor de beklimming van de Gavia op de vrijdag en de beklimming van de Stelvio op zaterdag. 

Stelvio: Stelvio - vanaf Bormio | 21,4 km Wegen Fietsroute op Strava

Gavia: Gavia - vanaf Bormio | 25,8 km Wegen Fietsroute op Strava

GPX bestanden

De GPX bestanden zijn hier te downloaden.

Dit jaar zal er in tegenstelling tot eerder jaren namens de organisatie geen busreis worden aangeboden en ook geen fietsenvervoer*. Alle deelnemers zullen op eigen gelegenheid richting Italie moeten komen.

Graag afreizen naar de Stelvio, maar je hebt geen vervoer? Kies voor samen reizen!

Hierbij zullen wij deelnemers en vrijwilligers die nog geen vervoer hebben met elkaar in verbinding brengen voor het delen van de kosten. Wil je hier gebruik van maken? Mail dan na je inschrijving: info@bike4brains.nl. Wij zorgen er voor dat je in contact wordt gebracht met andere reizigers zodat je samen kan reizen.

*voor fietsverhuur verwijzen we je door naar Bormio Ski & Bike Rental. De winkel ‘Therme’ zit vlakbij het centrum van Bormio en op 300 meter vanaf de startlocatie op zaterdag. Huren is wel op eigen risico en de organisatie is niet verantwoordelijk voor gehuurde fietsen en/of afspraken met de verhuurder.

Dit jaar hebben we samen met het 3-sterren+ hotel San Lorenzo ook weer een mooie aanbieding gemaakt voor een overnachting! Het hotel ligt mooi in het centrum van Bormio. De start op zaterdag zal plaats vinden voor hotel San Lorenzo. De gezamenlijke afsluiter en borrel zal ook hier plaats vinden op zaterdagmiddag/avond.

Kosten Hotelovernachtingen

Bij het hotel heb je de keuze uit een (gedeelde) 2-persoons kamer of een 1-persoons kamer. De prijzen zijn als volgt:

1-persoons kamer (gedeelde) 2-persoons kamer
€ 135,- per nacht € 170,- per nacht

De overnachting is een incl. een rijkelijk ontbijtbuffet. 

Boeking Hotel

Omdat we dit jaar geen busreis aanbieden in combinatie met een hotelovernachting kan je zelf via info@sanlorenzobormio.it je hotelkamer reserveren en betalen. De bovenstaande prijzen zijn tegen gereduceerd tarief en dus kan je het beste mailen en aangeven dat je via Bike4Brains komt. De betaling verloopt zelf via hotel SanLorenzo. 

Adres Hotel San Lorenzo:
Via Santo Lorenzo 2, 23032 Bormio SO, Italië.

Esperienza Stelvio 2022 wielershirt!

Het wielershirt is inbegrepen bij het inschrijfgeld a € 100,-. Tegen betaling van € 50,- kun je er ook nog eentje extra aanschaffen bij aanmelding voor het event.

Alleen voor aanmeldingen die vóór 1 juni binnenkomen kunnen we garanderen dat het shirt er is op de dag van het event. Shirts bij latere aanmeldingen dan 1 juni worden hoogstwaarschijnlijk pas na het event geleverd. Dus wanneer je verzekerd wilt zijn van een wielershirt schrijf je dan voor 1 juni in. 

Merk van de kleding is Bodhi Cycling

Welke maat moet ik bestellen?

Voor maatvoering van de shirts klik hier!  

29/08/2022
20:59
Bekijk alle

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.