Esperienza Stelvio 2024

Op zaterdag 24 augustus 2024 vindt de 10 editie plaats van de Esperienza Stelvio*.

De Esperienza Stelvio wordt georganiseerd door Bike4Brains in combinatie met Stichting SIA (www.sivinactie.nl). Dit jaar zamelen wij geld in voor revalidatiefietsen/apparatuur voor revalidatiecentrum Hoogstraat te Utrecht en revalidatiecentrum Daan Theeuwes Centrum te Woerden. Van elke deelnemer verwachten wij een minimaal bedrag van €250,- aan opgehaald donatiegeld, en hier gaan wij jou uiteraard bij helpen met tips! Passo Dello Stelvio: Tijdens de Esperienza Stelvio 2024 zullen wij de beklimming starten vanuit Bormio. Dit is een beklimming van maar liefst 21,5 kilometer, 40 haarspeldbochten met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%. Op de top van de Passo dello Stelvio sta je op maar liefst 2758 meter hoog (de hoogste bergpas van Italië).

Bormio is gelegen in de provincie Sondrio, in het noorden van Italië. Dit prachtige bergplaatsje ligt op een hoogte van 1225 meter en is omringd door schitterende bergen en fietsroutes. Enkele bekende bergpassen, naast de Passo dello Stelvio, zijn bijvoorbeeld de Passo Gavia, Mortirolopas (één van de steilste beklimmingen van Italië), Passo Fascagno en de Torre di Fraele.

Planning (onder voorbehoud van wijzigingen)

 • Vrijdag 23 augustus
  • 17.00 – 18.00 Ophalen Goodiebag, startnummer en wielershirt. Inleveren tas met kleding voor op de top. Hotel San Lorenzo, Bormio
 • Zaterdag 24 augustus
  • 09.15 – 09.45 : Verzamelen Hotel San Lorenzo, Bormio:
  • 10.00 uur start!
  • 17.30 – 19.30 : Borrel incl. hapjes, huldiging uur deelnemers, vrijwilligers en winnaars challenges + bekendmaking opgehaald gezamelijk donatiebedrag. Hotel San Lorenzo, Bormio.

* Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is.

Inschrijven en fondsenwerving starten?

Inschrijven: Het inschrijfgeld bedraagt: €100,- of € 85,-. Voor dit bedrag ontvang je:

 1. Wielershirt Esperienza Stelvio 2024
 2. Goodiebag t.w.v. > €25,- (incl. energie,- gelletjes en repen voor de beklimming een leuke gadgets!)
 3. Bevoorrading tijdens de beklimming (bananen, sinaasappels, water, cola, koek, snoep en warme soep).
 4. Feestelijke borrel (incl. hapjes) bij de afsluiting op de zaterdag

Inschrijvingen voor 1 maart 2024

Wanneer je je inschrijft voor 1 maart 2024 krijg je €15,- korting op het inschrijfgeld. Geef tijdens je aanmelding de volgende code in: LKMFM9MNRH

Schrijf je nu eenvoudig in voor de Esperienza Stelvio 2024! Hieronder zie je wat de kosten zijn voor deelname en eventuele zelf te kiezen opties. Het is ook mogelijk meerdere mensen in 1 inschrijving aan te melden.

Inschrijven

Inschrijfkosten Esperienza Stelvio

Optie 1: Deelname 2024 incl. wielershirt 2024 € 100,- (inschrijven voor 1 maart 2024 € 85,-)
Optie 2: Vrijwilliger / supporter (alleen kiezen als je NIET meefietst maar wel van de partij bent of een actie wil starten om donaties op te halen) € 0,- 
Optie 3: Alleen Donateursshirt Esperienza Stelvio 2024 € 50,-

(maat voor het wielershirt kan je in de aanmeldingsflow aangeven)

Wanneer ontvang ik mijn bestelde wielerkleding?

Wil je verzekerd zijn van een wielershirt in jouw maat dan dien je je echt voor 1 juni 2024 in te schrijven. Dit in verband met het bestellen van de wielershirts. Aanmeldingen na deze datum zijn niet verzekerd van een wielershirt. 

Sponsordoel

We hopen vervolgens dat je een aantal sponsors/donateurs weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 50.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt.

Hoe ziet de Esperienza Stelvio eruit?

Als deelnemer en vrijwilliger aan de Esperienza Stelvio ontvang je een gedetailleerd draaiboek, maar globaal ziet het programma er als volgt uit:

 • Donderdag 22 augustus

Op deze dag zullen de meeste deelnemers en vrijwilligers afreizen naar Italië. De organistie onderzoekt momenteel nog of er dit jaar een georganiseerde busreis incl. vervoer racefietsen (alleen voor busreizigers) mogelijk is (zoals afgelopen jaar), maar indien je als deelnemer of vrijwilliger nog geen vervoer hebt dan kan Bike4Brains personen met elkaar in verbinding brengen voor het delen van de kosten. Wil je hier gebruik van maken? Mail dan na de inschrijving: info@bike4brains.nl.

 • Vrijdag 23 augustus

Op deze dag kan je bijvoorbeeld jouw huurfiets ophalen, of zelf alvast een beklimming doen zoals de Passo di Gavia! Er zijn ook voldoende trainingskilometers te maken in de omgeving van Bormio. De organisatie zal enkele ritten en tips delen. Aan het einde van de middag vinden de briefings plaats voor de deelnemers en de vrijwilligers.

*voor fietsverhuur verwijzen we je door naar Bormio Ski & Bike Rental. De winkel ‘Therme’ zit vlakbij het centrum van Bormio en op 300 meter vanaf de startlocatie op zaterdag. Inmiddels is er ook een tweede locatie van de verhuurder geopend op 500 meter van de startlocatie. Huren is wel op eigen risico en de organisatie is niet verantwoordelijk voor gehuurde fietsen en/of afspraken met de verhuurder.

Voor deelnemers van de Esperienza Stelvio is het mogelijk om een fiets te huren met 10% korting. Ben je van plan een fiets te huren en wil je aanspraak maken op deze korting neem dan even contact op: info@bike4brains.nl

 • Zaterdag 24 augustus

De dag van de klim! In de ochtend verzamelen we bij Hotel San Lorenzo midden in het centrum van Bormio. Hier zal de mogelijkheid zijn om naast op de vrijdag ook voor de start een tas met warme kleding af te geven die de organisatie vervolgens naar de top zal brengen tijdens het evenement. Na een bemoedigende speech vanuit de organisatie van Bike4Brains en het Italiaanse volkslied zal er worden afgeteld en kan de klim beginnen!

De top gehaald? Dan kan je vervolgens afdalen terug naar Bormio. Indien je niet wilt afdalen kunnen jij en je fiets met vervoer terug naar beneden. Geef dit van te voren aan bij de organisatie.

We sluiten proostend de dag af met een hapje en een drankje en staan stil bij de huldiging van alle deelnemers en natuurlijk is er de bekendmaking van het opgehaalde sponsorbedrag.

Twijfel je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om jouw vragen voor te leggen en de mogelijkheden af te tasten (info@bike4brains.nl).

GPX bestanden

Onderstaand kan je de GPX bestanden vinden voor de beklimming van de Gavia (wanneer je eerder op locatie ben en alvast een beklimming wilt doen) en de beklimming van de Stelvio op zaterdag, en de link naar Strava route:

Stelvio: Stelvio - vanaf Bormio | 21,4 km Wegen Fietsroute op Strava

Gavia: Gavia - vanaf Bormio | 25,8 km Wegen Fietsroute op Strava

Alleen doneren?
Liever niet meedoen, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

Vervoer en verblijf

Via het hamburgermenu rechts bovenaan de pagina vind je meer informatie over vervoer en verblijf. 

GPX bestanden

Onderstaand kan je de strava routers vinden voor de beklimming van de Gavia indien je al eerder op locatie bent en graag al een beklimming wilt pakkenop de vrijdag en de beklimming van de Stelvio op zaterdag. 

Stelvio: Stelvio - vanaf Bormio | 21,4 km Wegen Fietsroute op Strava

Gavia: Gavia - vanaf Bormio | 25,8 km Wegen Fietsroute op Strava

GPX bestanden

De GPX bestanden zijn hier te downloaden.

Busreis

Dit jaar zal er een bus afreizen vanuit Woerden (locatie Daan Theeuwes Centrum) naar Bormio. Gemakkelijk en snel. Voordeel van deze manier van reizen is dat je maar een verlofdag dient op te nemen, namelijk vrijdag 23 augustus. Je bent zondagmiddag 25 augustus weer thuis. 

Vertrek- en aankomsttijd

De bus vertrekt donderdagavond 22 augustus om 19:00 vanuit het Daan Theeuwes Centrum. Verzamelen is tussen 18:15 en 18:45. De bus vertrekt om 19:00. De bus komt naar verwachting rond 11:00 uur aan. Gedurende de rit zullen er voldoende stops zijn om de benen te strekken en wat te eten. Bij aankomst in Bormio is er dus nog genoeg tijd om even de benen te strekken op de fiets voor de zaterdag. De bus vertrekt zaterdagavond 24 augustus rond 20:00 uur weer terug richting Nederland. De verwachte aankomst is 12 uur in de middag. Wil je met de bus reizen? Dan kan je dit bij je aanmelding aangeven. De kosten voor de busreis is € 199,00,- incl. fietsvervoer. Alleen deelnemers die met de bus reizen kunnen ook hun fiets aanbieden om te laten vervoeren. 

Graag afreizen naar de Stelvio, maar je hebt geen vervoer? Kies voor samen reizen!

Hierbij zullen wij deelnemers en vrijwilligers die nog geen vervoer hebben met elkaar in verbinding brengen voor het delen van de kosten. Wil je hier gebruik van maken? Mail dan na je inschrijving: info@bike4brains.nl. Wij zorgen er voor dat je in contact wordt gebracht met andere reizigers zodat je samen kan reizen.

*voor fietsverhuur verwijzen we je door naar Bormio Ski & Bike Rental. De winkel ‘Therme’ zit vlakbij het centrum van Bormio en op 300 meter vanaf de startlocatie op zaterdag. Huren is wel op eigen risico en de organisatie is niet verantwoordelijk voor gehuurde fietsen en/of afspraken met de verhuurder.

Dit jaar hebben we samen met het 3-sterren+ hotel San Lorenzo ook weer een mooie aanbieding gemaakt voor een overnachting! Het hotel ligt mooi in het centrum van Bormio. De start op zaterdag zal plaats vinden voor hotel San Lorenzo. De gezamenlijke afsluiter en borrel zal ook hier plaats vinden op zaterdagmiddag/avond.

Kosten Hotelovernachtingen

Bij het hotel heb je de keuze uit een (gedeelde) 2-persoons kamer of een 1-persoons kamer. De prijzen zijn als volgt:

1-persoons kamer (gedeelde) 2-persoons kamer
€ 140,- per nacht p.p

€ 90,- per nacht p.p 

De overnachting is een incl. een rijkelijk ontbijtbuffet. 

Boeking Hotel

Omdat we dit jaar geen busreis aanbieden in combinatie met een hotelovernachting kan je zelf via info@sanlorenzobormio.it je hotelkamer reserveren en betalen. De bovenstaande prijzen zijn tegen gereduceerd tarief en dus kan je het beste mailen en aangeven dat je via Bike4Brains komt. De betaling verloopt zelf via hotel SanLorenzo. 

Adres Hotel San Lorenzo:
Via Santo Lorenzo 2, 23032 Bormio SO, Italië.

Bormio beschikt tevens over een camper parkeer/overnachting gelegenheid en mooie Airbnb verblijfplaatsen. Deze kan je boeken op eigen gelegenheid. 

Esperienza Stelvio 2024 wordt binnenkort bekend gemaakt op de socials en de website! 

Hieronder al wel vast een afbeelding van de wielerbroek. Deze is bij je bestelling bij te bestellen (optioneel)

Het wielershirt is inbegrepen bij het inschrijfgeld a € 100,-. Tegen betaling van € 50,- kun je er ook nog eentje extra aanschaffen bij aanmelding voor het event.

Ook heb je de mogelijkheid om bij je inschrijving een koersbroek te bestellen. Deze is voor € 85, bij te bestellen bij je aanmelding via de website.

Alleen voor aanmeldingen die vóór 1 juni binnenkomen kunnen we garanderen dat het shirt er is op de dag van het event. Shirts bij latere aanmeldingen dan 1 juni worden hoogstwaarschijnlijk pas na het event geleverd. Dus wanneer je verzekerd wilt zijn van een wielershirt schrijf je dan voor 1 juni in. 

Merk van de kleding is Bodhi Cycling

Welke maat moet ik bestellen?

Voor maatvoering van de shirts klik hier!  

29/02/2024
17:04
Bekijk alle

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.