Stichting Bike4Brains (ANBI)

 

Wie zijn we?

Het primaire doel van de stichting Bike4Brains is om materiaal, middelen en fondsen in te zamelen voor uniek, innovatief en eigentijds onderzoek naar de oorzaak en preventie van hersentrauma’s bij jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast ondersteunen wij bijzondere en innovatieve programma’s en activiteiten die de kansen van deze doelgroep aantoonbaar vergroten.

Waar staan we voor?

Onze oprichter is Mischa Smit. Bike4Brains gelooft in mensen en hun innerlijke kracht om te zo goed als mogelijk te herstellen van een niet aangeboren hersenletsel en het maximale uit hun leven en carrière te halen.

Per jaar worden vele duizenden jongeren getroffen door hersenletsel. Zo ook oprichter Mischa Smit die met veel geluk en na een periode van intensieve revalidatie nagenoeg volledig herstelt tegen alle (medische) verwachtingen in van een CVA. Het merendeel van de jongvolwassenen heeft minder geluk.

Hoe helpen wij mee?

Wij helpen in 2024 mee door het organiseren van 1 wielerevent: De Esperienza Stevio 2024. Voor alle fietsliefhebbers is een mooie uitdaging!

  • In 2024 organiseren wij dit jaar voor de 10de keer de Esperienza Stelvio, een bijzonder fietsevenement op de Passo dello Stelvio in Noord-Italië.

Bike4Brains organiseert fondsenwervende events. Dat betekent dat we heel graag voor jou een fietsevent organiseren, maar wij vragen aan jóu om geld op te halen voor het goede doel.

Wat doen we? Het goede doel!

Elk jaar kiest de Stichting Bike4Brains een goed doel. De opbrengst van de events gaan geheel naar dit goede doel. In 2023 was gekozen voor De Hoogstraat Revalidatie. Het doel voor 2024 wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Onderstaand een kort overzicht van een aantal belangrijke gesubsidieerde projecten of activiteiten in het verleden:

  • Ondersteuning ‘The Class’ van de Edwin van der Sar Foundation. Jaarlijks worden tientallen jongeren met hersenletsel met behulp van coaches geholpen om weer terug te keren in het arbeidsproces.
  • Een langdurig wetenschappelijk onderzoeksproject bij het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie naar de late herstelkansen van jongeren die door bewustzijnsbeperking niet direct in aanmerking komen voor de reguliere medisch specialistische revalidatie.
  • De aankoop van twee aangepaste duo –fietsen voor het Daan Theeuwes Centrum
  • Het ontwikkelen van een concept van ‘club houses’ waar jongeren na hun revalidatieperiode weer in de praktijk leren te plannen, samen te werken, hun oude skills (werk of studie) weer op te pakken etc. Dit project wordt onder meer opgezet samen met prof. Erik Scherder.

Alle projecten zijn gericht op direct en meetbaar resultaat voor jongeren met hersenletsel en daarmee scheppen we de ruimte om samen met gepassioneerde partners innovatieve projecten mee op te helpen starten die een enorme meerwaarde hebben naast de reguliere, generieke zorg.

 

Onze stichting gegevens of als je meer weten over onze stichting

Website:  https://www.bike4brains.nl
Statutaire naam: Stichting Bike4Brains
KvK nummer: 60179139
Adres: Amersfoortsestraat 78E, 3769 AL Soesterberg, Nederland
Emailadres: info@bike4brains.nl
Stichting Bike4Brains heeft een ANBI status (RSIN: 853797006)
 

Meer informatie?

Mail naar info@bike4brains.nl