Stichting Bike4Brains

 

Wie zijn we?

Het primaire doel van de stichting Bike4Brains is om fondsen in te zamelen voor uniek, innovatief en eigentijds onderzoek naar de oorzaak en preventie van hersentrauma’s bij jongeren en jongvolwassenen. Inclusief het ondersteunen van bijzondere en innovatieve programma’s die de kansen van deze doelgroep met hersenletsel aantoonbaar vergroten.

Bike4Brains organiseert dit jaar de 7de editie van de Esperienza Stelvio, een bijzonder fietsevenement op de Passo dello Stelvio in Noord-Italië. Sinds 2020 is er het laagdrempelige event de 'Ronde van Nederland' bijgekomen waarmee we ook de doelgroep kunnen bedienen die wat dichter bij huis wil blijven en meer van het vlakke houdt. De deelnemers van beide evenementen werven sponsoren en particuliere donateurs, waarmee we de middelen inzamelen om de doelstelling van de stichting te realiseren. Vanaf 2023 organiseren we ook 'Bike4Brains Kids', in aanloop naar de Ronde van Nederland.

 

Waar staan we voor?

Bike4Brains gelooft in mensen en hun innerlijke kracht om te zo goed als mogelijk te herstellen van een niet aangeboren hersenletsel en het maximale uit hun leven en carrière te halen.

Per jaar worden vele duizenden jongeren getroffen door hersenletsel. Zo ook oprichter Mischa Smit die met veel geluk en na een periode van intensieve revalidatie nagenoeg volledig herstelt tegen alle (medische) verwachtingen in van een CVA. Het merendeel van de jongvolwassenen heeft minder geluk.

 

Wat doen we?

Stichting Bike4Brains stelt middelen beschikbaar waarmee wordt beoogd het onderzoek naar oorzaken, diagnostiek, behandeling of prognose van hersenletsel bij jonge mensen te stimuleren. Daarnaast investeert de stichting middelen ter preventie van niet aangeboren hersenletsel bij jongeren.

Onderstaand een kort overzicht van de belangrijkste gesubsidieerde projecten:

  • Ontwikkeling ‘de Virtuele Supermarkt’ door het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Hierdoor kunnen mensen met cognitieve problemen na hersenletsel door middel van ‘virtual reality’ weer zelf (leren) boodschappen doen.
  • Ondersteuning ‘The Class’ van de Edwin van der Sar Foundation. Jaarlijks worden tientallen jongeren met hersenletsel met behyulp van coaches geholpen om weer terug te keren in het arbeidsproces.
  • Mede initiatiefnemer en sponsor van een langdurig wetenschappelijk onderzoeksproject bij het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie naar de late herstelkansen van jongeren die door bewustzijnsbeperking nooit de medisch specialistische revalidatie in konden gaan en direct de chronische (verpleeghuis) zorg zijn ingegaan. Met een speciaal ontwikkeld revalidatieprogramma krijgen jongeren die alsnog een zeker bewustzijn ontwikkelen weer de kans minder afhankelijk te worden van langdurige zorg en weer extra levenskwaliteit krijgen.
  • Mede initiator en opstartfinancier van een concept van ‘club houses’ waar jongeren na hun revalidatieperiode weer in de praktijk leren te plannen, samen te werken, hun oude skills (werk of studie) weer op te pakken etc. Dit project wordt onder meer opgezet samen met prof. Erik Scherder en het Daan Theeuwes Fonds.

Alle projecten zijn gericht op direct en meetbaar resultaat voor jongeren met hersenletsel en daarmee scheppen we de ruimte om samen met gepassioneerde partners innovatieve projecten mee op te helpen starten die een enorme meerwaarde hebben naast de reguliere, generieke zorg.

 

Stichting gegevens?

Website:  https://www.bike4brains.nl
Statutaire naam: Stichting Bike4Brains
KvK nummer: 60179139
Adres: Amersfoortsestraat 78E, 3769 AL Soesterberg, Nederland
Emailadres: info@bike4brains.nl
 

 

Meer informatie?

Mail naar info@bike4brains.nl