Ronde van Nederland 2023

Wij hebben samen al 325 km afgelegd

 

Ronde van Nederland 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 organiseert  Stichting Bike4Brains – samen met De Hoogstraat Revalidatie – de vierde editie van het wielerevent 'Ronde van Nederland'. De Ronde van Nederland start en eindigt dit jaar in de prachtig stad Utrecht. Fiets door de prachtige regio Utrecht verschillende afstanden en haal geld op voor het goede doel!  

 

Wat is het goede doel dit jaar?

Naast zelf heerlijk fietsen vragen wij jou ook geld op te halen voor het goede doel. Omdat we starten en finishen in Utrecht is ons goede doel dit jaar ook gebonden aan deze stad. In Utrecht staat het prachtige revalidatiecentrum De Hoogstraat. De Hoogstraat Revalidatie biedt intensieve training, behandeling en ondersteuning aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen in hun strijd tegen en na niet aangeboren hersenletsel. Belangrijke aandachtspunten en doelen binnen de revalidatie zijn; het fysiek weer herstellen van je aandoening, het herwinnen van je kwaliteit van leven en het vergroten van de zelfstandigheid. Om deze revalidatie – en alles wat daarvoor nodig is –  mogelijk te maken gaan wij fietsen voor De Hoogstraat. Wat ons betreft een mooie organisatie die direct aansluit bij de ambities van B4B. De wens van De Hoogstraat is om de donatiesgelden van 2023 in te zetten voor aangepaste duo fietsen,  steppen en aangepaste kinderfietsen en voor bijzondere projecten/onderzoeken gerelateerd aan de intensieve behandeling voor kinderen en volwassenen met NAH.

 

Hoe ziet het evenement er uit?

Locatie & routes: De start- en finishplaats van het wielerevent is de parkeerplaats van De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht (Rembrandtkade 10, 3583 TM in Utrecht). Het inschrijfgeld is € 15,-. Deelnemers kunnen uit vijf vooraf uitgestippelde GPX fietsroutes een keuze maken, of je kunt deze routes combineren tot de gewenste te fietsen afstand. De routes zijn met zorg en met oog voor het Nederlands natuurschoon samengesteld. Je kunt kiezen uit routes van:

 • 25 kilometer
 • 50 kilometer
 • 75 kilometer (2 verschillende routes)
 • 7,5 kilometer. Deze route is speciaal gemaakt voor mensen die nog niet zo ver kunnen fietsen of voor mensen die net weer kunnen fietsen. Denk aan kinderen en volwassenen uit het revalidatiecentrum. Deze route is ook voorzien van aanwijsbordjes voor de richting.

Starttijden per afstand: De laatste binnenkomsttijd voor het fietsen is 17.00 uur. Daarna willen we graag met iedereen die dat ook leuk en lekker lijkt een hapje eten. Wil je ook hierbij aanwezig zijn, kijk dan alvast naar de indicatie van de starttijden.

 • Wil je tussen max 150 km - 125 km fietsen, start dan rond 10.00-10.30 uur
 • Wil je tussen de 125 km – 100 km fietsen, start dan rond 10:30-11:30 uur
 • Wil je tussen de 100 km – 75 km fietsen, start dan rond 11:00-12:00 uur
 • Wil je tussen de 75 – 50 km fietsen, start dan tussen 12:00-13:00 uur
 • Wil je tussen de 50 – 25 km fietsen, start dan voor 14.00 uur
 • De 7,5 km kan natuurlijk gedurende de gehele dag worden gestart vanaf 10:00 uur.

Evenement-terrein & overig programma: Op de start- en finishplaats is  de gehele dag vermaak  voor deelnemers, renners en toeschouwers. Hier vind je ook de versnaperingen en twee drankjes die bij het inschrijfgeld voor het event zijn inbegrepen. Tijdens de route zijn er geen uitgifteplekken van eten en drinken. Zorg dus voor voldoende eten en drinken onderweg. Vanaf 16:30/17.00 uur start de BBQ voor iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld bij inschrijving. Het is ook mogelijk om jouw supporters mee te laten genieten en eten met de BBQ. Daarvoor moeten ze zich wel voorafgaand aan het event opgeven bij de organisatie. We vragen voor BBQ deelname een vergoeding van €17,50 pp, ter plaatse met pin te betalen. De eindtijd van het evenement wordt verwacht tussen 18:00 en 19:00 uur

Fietsenmarkt:Wie meer wil weten over (aangepast) fietsen? Kom dan vooral kijken! Op deze dag zijn er een aantal kraampjes met leveranciers die je meer kunnen vertellen over (aangepast) fietsen.

Praktische informatie: over o.a. parkeren, ophalen van startnummers en het programma van de event dag wordt vooraf per e-mail verzonden.

LET OP: Het dragen van een valhelm tijdens de fietstocht is verplicht voor alle (oud)revalidanten van ernstig hersenletsel inclusief hun begeleiders en verder voor iedereen die meedoet met racefiets of ATB/mountainbike.

 

Voor wie is het evenement?

Iedereen met een fiets kan meedoen. Dus van de snelle stoere racefietsers tot aan kinderen op een driewielfiets, of juist van gravelbikkers of MTB fietsers tot aan recreanten. Je kunt alleen op de fiets stappen,  maar je mag ook als familie, vrienden of collega’s uit je bedrijf deelnemen. Iedereen is van harte welkom. Wij nodigen specifiek mensen uit met Niet Aangeboren Hersenletsel (en/of neurologische problemen). Wij fietsen niet alleen vóór hen maar ook heel graag mét hen. Twijfel je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om je vragen voor te leggen of om de mogelijkheden te onderzoeken. (info@bike4brains.nl).

 

Inschrijven?

Schrijf je nu in voor de Ronde van Nederland 2023. We horen graag hoeveel kilometer je gaat fietsen. Maar ook of je komt  BBQ ‘en/of je een uniek wielershirt van B4B wilt. De opties zijn:

 • Optie 1: Deelname - inschrijfgeld €15,- zonder BBQ en zonder T-Shirt van B4B
 • Optie 2: Deelname - inschrijfgeld €15,- zonder BBQ en met T-Shirt van B4B +€20,-
 • Optie 3; Deelname - inschrijfgeld €15,- met BBQ +€17,50,- en zonder T-Shirt van B4B
 • Optie 4: Deelname - inschrijfgeld €15,- met BBQ +€17,50,- en met T-shirt van B4B +€20,-
 • Optie 5: Vrijwilliger/supporter - gratis

Indien je besluit ook het B4B Ronde van Nederland shirt te bestellen kun je de maat van het shirt aangeven in de inschrijf-flow. Als je besluit mee te doen met de BBQ kun je in de flow aangeven of je wel/niet vegetarisch bent.

We gaan ervan uit dat dat je een aantal sponsoren weet te vinden die jouw sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 75.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt!

LET OP: Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is. Met inschrijving voor het event ga je akkoord met het Reglement voor onze events. 

 

Schrijf je in 

 

Alleen doneren?

Liever niet meedoen, als vrijwilliger aan de slag, of een eigen inzamelactie starten, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

 

Doneer nu

 

Esperienza Stelvio 2023 ook wat voor jou?

Naast de Ronde van Nederland 2023 organiseren we dit jaar ook weer onze gave  wielerevent Espierenza Stelvio in Bormio in Italie. Bij dit meerdaagse wielerevent beklim je de beruchte Passo dello Stelvio in Italie. Naast de fantastische beklimming en de mega fysieke uitdaging die dit vraagt vragen wij ook weer aandacht voor ons goede doel in 2023. Meer info kun je hier vinden.

 

 

Beschikbare activiteiten:

 • 0 km (kies deze activeit als je niet meefietst)
 • 7,5 km - RvNL 2023
 • 25 km - RvNL 2023
 • 50 km - RvNL 2023
 • 75 km - route #1 - rvnl 2023
 • 75 km - route #2 - RvNL 2023
 • 100 km (25km + 75km) - RvNL 2023
 • 125 km (50km + 75km) - RvNL 2023
 • 150 km (75km + 75km) - RvNL 2023

Hieronder de verschillende routes/lussen kunnen worden gekozen. Het is mogelijk om meerdere routes/lussen aan elkaar te koppelen. Hier staan de GPX bestanden van de routes om in te laden in een navigatie-device. 

7,5 KM (wordt tevens uitgepijld)

 

25 KM

 

50 KM 

 

75 KM (twee keuzes)

Route 1

 

Route 2

 

 

20/08/2023
22:49
Bekijk alle

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.