Ronde van Nederland 2023

 

Ronde van Nederland 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 organiseren wij als Stichting Bike4Brains de vierde editie van het wielerevent 'Ronde van Nederland'. Dit om fondsen te werven voor De Hoogstraat Revalidatie. Dit revalidatie centrum biedt o.a. behandeling en ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen in hun strijd tegen en na niet aangeboren hersenletsel. Mede door de financiële steun van Bike4Brains aan projecten, activiteiten en rollend materieel binnen dit centrum dragen we bij aan het herwinnen van Quality of Life en het vergroten van de zelfstandigheid voor jongeren met ernstig hersenletsel.  

Na de eerste drie edities van de Ronde van Nederland in 2020, 2021 en 2022 hebben we deelnemers, organisatie en vrijwilligers gevraagd om hun feedback. Op basis van deze feedback gaan we in 2023 met name op de event dag zelf een flink aantal verbeteringen doorvoeren. Deze zijn vooral gericht op de veiligheid, de logistiek, de laagdrempeligheid, de schaalbaarheid en niet in de minste plaats de gezelligheid.

Met de donatiegelden van 2023 hebben we de volgende concrete sponsordoelen op het oog:

 • Voor De Hoogstraat Revalidatie: één of meerdere aangepaste wegfietsen die kunnen worden ingezet tijdens de behandelingen van NAH

Met het meedoen aan ons event en het werven van sponsorgelden draag je hier dus direct aan bij!

 

Hoe ziet het evenement er uit?

 • Start- en finishplaats van het wielerevent is parkeerplaats van De Hoogstaat Revalidatie in Utrecht. Het adres is Rembrandtkade 10, 3583 TM Utrecht.
 • Deelnemers kunnen uit vijf vooraf uitgestippelde GPX fietsroutes/lussen een keuze maken, of deze combineren om tot de gewenste te fietsen afstand te komen. De routes zijn met zorg en oog voor Nederlands natuurschoon samengesteled. Maximaal te fietsen afstand is 150 km. De fietsroutes/lussen starten en finishen allemaal bij De Hoogstraat Revalidatie. Hieronder de beschikbare fietsroutes, waarvan de kortste route ook zal worden uitgepijld:
  • ~7,5 km (deze lus is met name bedoeld voor (oud)revalidanten van ernstig hersenletsel)
  • ~25 km
  • ~50 km
  • ~75 km (2x)
 • Het event gaat om 10:00 uur van start voor de mensen die de maximale afstand van 150 km gaan fietsen. 
 • Omdat we er naar streven dat iedereen tussen 16:00-17:00 uur finisht zullen we met vaste startblokken werken. Hieronder een indicatie van de startblokken per afstand (kunnen nog wijzigen):
  • van 125km-150km -> startblok van 10:00-10:30 uur
  • van 100km-125km -> startblok van 10:30-11:30 uur
  • van   75km-100km -> startblok van 11:00-12:00 uur
  • van   50km-  75km -> startblok van 12:00-14:00 uur
  • van  7,5km-  50km -> startblok van 13:00-15:00 uur
 • Op de start- finishplaats zal de hele dag vermaak zijn voor renners en toeschouwers.
 • Tevens is deze locatie de uitgifteplaats van versnaperingen en 2 drankjes die bij het inschijfgeld voor het event zijn inbegrepen. Er zullen tijdens de lussen geen uitgifteplekken van versnaperingen en drinken zijn op de route 
 • Vanaf 16:30 uur zal er een BBQ zijn voor iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld bij inschrijving.
 • Het is ook mogelijk om jouw supporters mee te laten doen met de BBQ. Daarvoor moeten ze zich wel vooraf opgeven bij de organisatie. We vragen voor BBQ deelname een vergoeding van €17,50 pp, ter plaatse met pin te betalen.
 • Tegelijkertijd met de BBQ zal een DJ muzikale invulling geven aan de vroege avond
 • Eindtijd van het evenement wordt verwacht tussen 18:00 en 19:00 uur

Praktische informatie voor de deelnemers ten aanzien van oa parkeren, ophalen startnummers, programma eventdag, enz. zal per mail aan de deelnemers verzonden worden!

LET OP: Het dragen van een valhelm tijdens de fietstocht is verplicht voor alle (oud)revalidanten van ernstig hersenletsel inclusief hun begeleiders en verder voor iedereen die meedoet met racefiets of ATB/mountainbike.

 

Evenement bij uitstek geschikt voor (oud)revalidanten niet-aangeboren hersenletsel

Met name de korte fietsafstand (7,5 km) isuitermate geschikt voor (oud) revalidanten en/of kinderen met een fysieke uitdaging. Vanuit De Hoogstraat Revalidatie worden zoveel mogelijk kinderen en (oud)revalidanten gemotiveerd en geënthousiasmeerd om te deelnemen aan de Ronde van Nederland. Natuurlijk kan je ook met een ouder of buddy fietsen. Deelnemen kan op verschillende manieren. Dit kan zijn met een (elektrische) handbike, met een tandem, een duo-fiets maar ook driewielfietsen behoren tot de mogelijkheid.

Niet eerder is een evenement georganiseerd om kinderen en (jong) volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel een mooie, sportieve en gezamenlijke prestatie te laten leveren. De Ronde van Nederland geeft hier graag invulling aan. Ook als u geen geschiedenis heeft bij De Hoogstraat Revalidatie, bent u meer dan welkom om deel te nemen!

Twijfelt je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om uw vragen voor te leggen en de mogelijkheden af te tasten (info@bike4brains.nl). 

 

Ik fiets niet mee maar wil graag helpen als vrijwilliger / supporten door een te actie starten

De Ronde van Nederland kan niet zonder vrijwilligers. We hebben heel veel mensen nodig om de dag zelf te organiseren. Daarnaast waarderen we ook iedereen die de deelnemers, ons en daarmee het goede doel support door een actie te starten. Ook als je niet meefietst. Wil je op de manier helpen, geef je dan hier op via Optie 2: Vrijwilliger/supporter - gratis? En vervolgens jouw voorkeuren.

 

Inschrijven en fondsenwerving starten?

Schrijf je nu in voor de Ronde van Nederland 2023. Dat kan dit jaar op twee manieren:

 • Optie 1: Deelname - zonder BBQ & shirt - inclusief versnaperingen en drankjes (2x) tijdens en na de fietstocht (kosten € 15,- pp)
 • Optie 2: Vrijwilliger/supporter - gratis

Bij deelname of als vrijwilliger/supporter kun je optioneel ook een kwalitatief hoogwaardig functioneel shirt afnemen als aandenken aan het event. De maat van het shirt kun je aangeven in de inschrijf-flow. Tevens kun je optioneel inschrijven voor de BBQ na afloop. Ook dit is in de inschrijfflow te kiezen. In de inschrijfflow dien je ook jouw voorkeurs fietsafstand aan te geven. Dit is indicatief voor de organisatie en kan je altijd later nog aanpassen, zelfs nog op de eventdag zelf.

We hopen vervolgens dat je een aantal sponsors/donateurs weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 75.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt.

LET OP: Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is. Met inschrijving voor het event ga je akkoord met het Reglement voor onze events. 

Schrijf je in 

 

Alleen doneren?

Liever niet meedoen, als vrijwilliger aan de slag, of een eigen inzamelactie starten, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

Doneer nu

 

Esperienza Stelvio 2023 ook wat voor jou?

Naast de Ronde van Nederland 2023 organiseren we dit jaar ook nog het wielerevent Espierenza Stelvio in Bormio in Italie. Bij dit meerdaagse wielerevent beklim je oa de beruchte Passo dello Stelvio voor het goede doel. Meer info kun je hier vinden.

 

 

Beschikbare activiteiten:

 • 0 km (kies deze activeit als je niet meefietst)
 • 7,5 km - RvNL 2023
 • 25 km - RvNL 2023
 • 50 km - RvNL 2023
 • 75 km - route #1 - rvnl 2023
 • 75 km - route #2 - RvNL 2023
 • 100 km (25km + 75km) - RvNL 2023
 • 125 km (50km + 75km) - RvNL 2023
 • 150 km (75km + 75km) - RvNL 2023

Hieronder komen binnenkort de verschillende routes/lussen te staan die kunnen worden gekozen. Het is mogelijk om meerdere routes/lussen aan elkaar te koppelen. De GPX bestanden van de routes om in te laten in navigatie device komen ook later op de website. De route van de 7,5km wordt daarnaast ook uitgepijld

7,5 KM

 

 

25 KM

 

 

50 KM 

 

 

75 KM (twee keuzes)

 

 

 

 

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.