Harrie van Wagenberg

Ineens stort je wereld in

( Lid van team: Team Marcel )

Beste familie, vrienden, kennissen en relaties

Ineens stort je wereld in.

 

Dagelijks ontvangen jullie diverse mails, appjes etc. Toch wil ik deze keer jullie speciale aandacht vragen voor het volgende:

 

 

Wat als  je op jonge leeftijd wordt getroffen door een hersenbloeding!

Helaas overkomt dit steeds meer jonge mensen die eigenlijk nog een heel leven voor zich hebben, zo ook Marcel.

Daarom ga ik me inzetten  voor de actie van BIKE4BRAINS  met Team MARCEL, en samen met Marcel op 26 Augustus de STELVIO beklimmen.

Ruim 10 jaar geleden leerde ik de altijd vriendelijke Marcel kennen tijdens het fietsen van de “Drei Lander Giro”. We hadden meteen een klik en naast fietskameraad werden we ook vrienden.

Het nieuws dat Marcel in januari van 2015 een hersenbloeding kreeg kwam hier hard binnen. Marcel in de bloei van zijn leven; getrouwd, 2 dochters en een mooi bedrijf opgebouwd.  Hij kwam in een rolstoel terecht, amper spraak en aan een kant uitval van zijn arm en been.

Hij revalideerde o.a. in de St. Maartsens kliniek en werkte hard aan zijn herstel. Diezelfde periode verbleef en revalideerde ook mijn Moeder Ans (ons mam) daar, zei was  in december 2014 door een tia  getroffen.

Heb toen wekelijks kunnen zien hoe hard Marcel geknokt en gewerkt heeft en met vallen en opstaan steeds met kleine stapjes vooruit ging.    

Hij heeft daarna nog jarenlang moeten revalideren. Maar door zijn positieve instelling, doorzettingsvermogen en wilskracht zit hij nu toch weer op de fiets.

Marcel heeft van het begin af aan gezegd: OOIT FIETS IK ZELF DIE BERG WEER OP.

26 Augustus ga ik hem helpen samen met zijn andere fietsvrienden de legendarische STELVIO te beklimmen. Ruim 20 km bergop fietsen tot de top op ruim 2757 meter hoogte.  Dit met het doel om geld in te zamelen voor de stichting BIKE4BRAINS.

 

Met het geld dat wordt ingezameld ondersteunt Stichting Bike4Brains de Daan Teeuwes Kliniek die zorgt voor de revalidatie.  En geld gaat naar het op te richten Erik Scherder huis.  Hiermee wordt  voor jonge mensen na hun intensieve revalidatie geprobeerd ze weer te laten bouwen aan hun toekomst, werk en functioneren in de maatschappij. Marcel heeft laten zien hoe belangrijk een goede revalidatie is geweest om weer toerkomstplannen te kunnen maken.  

 

Wil je Bike4Brains steunen met een donatie, klik dan op link hiernaast.

 

Dankjewel voor je steun,

 

Harrie 

 

 

06/06/2023
19:20

Dielke

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.