Bike4Brains - The Future is Bright

Elk jaar krijgen vele duizenden kinderen en volwassenen hersenletsel. Door een ongeval, een herseninfarct-of bloeding. Dit heeft een enorme impact op hun leven, hun toekomst en dat van hun dierbaren.

Bike4Brains gelooft in hen, hun kracht en doorzettingsvermogen om weer alle kansen te grijpen om maximaal te herstellen en weer een mooie toekomst op te bouwen.

Stichting Bike4Brains (ANBI) of kortweg B4B is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er meer mogelijk moet zijn voor mensen met hersenletsel. Door optimalisatie van revalidatie, support daarna, maar ook met een focus op preventie. Praktijk, ervaringen en wetenschap gaan hierbij hand-in-hand.

De oprichters hebben de missie om revalidanten te steunen in hun strijd hoe invulling te geven aan hun 'nieuwe' manier van leven. Bike4Brains werd in maart 2014 opgericht en is gevestigd in Soesterberg. De stichting is vooralsnog werkzaam in Nederland en streeft de volgende doelen na:

  • Door het bevorderen van een beter revalidatie- en begeleidingsproces revalidanten een zo’n optimaal mogelijke toekomst bieden na hersenletsel
  • Het voorkomen van hersenletsel middels diverse activiteiten

In 2024 organiseert Bike4Brains 1 evenement om fondsen te werven waarmee we bovenstaande doelen ook dit jaar weer mogelijk maken: de Esperienza Stelvio (Italië).

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 150 km afgelegd

Schrijf je in als individu of doe mee als team. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Inschrijven
  Bekijk alle
26/04/2024 | 9:23

Vacature bestuur Stichting Bike4Brains

Bike4Brains zoekt jou!   Bike4Brains bestaat 10 jaar en heeft de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in haar Business Partners en sponsorgeld opgehaald voor ons overkoepelende doel ‘samen werken aan preventie, revalidatie en terugkeer van mensen met niet aangeboren hersenletsel in de maatschappij: van het financieren van onderzoek naar hersenletsel tot het concreet investeren in rollend materieel (sport equipment en fietsen) voor revalidatiecentra’. En met succes, jaarlijks haalt Bike4Brains ca. € 100.000,- euro op met haar activiteiten en (internationale) evenementen. Jaarlijks rijdt startend tot fanatiek wielerland met ons mee, om letterlijk invulling te geven aan onze stichting en zichtbaar een steentje bij te dragen. En het aantal leden groeit gestaag met ons mee!   Om het succes te blijven evenaren en zelfs te overtreffen is het bestuur een vernieuwingsslag aan het maken: Een professioneler bestuur met meer focus voor de bestuursleden en een solide laag van vrijwilligers en vrienden van de stichting in de vorm van commissies. Om dit nieuwe bestuur te lanceren voeren wij nieuwe rollen toe aan het zittende bestuur, welke allen volledig vrijwillig zijn verbonden aan Bike4Brains.   Wij zijn op zoek naar bestuursleden in de volgende (deel)gebieden: Fundraising & External Stakeholder Management Marketing & Communication   Wij zijn op zoek naar een bestuurslid, die zich verbonden voelt met het doel van Bike4Brains affiniteit heeft met fietsen, wielrennen of grootschalige sportieve activiteiten bestuurlijke ervaring heeft en/of management/projectmanagement achtergrond gemakkelijk connecties maakt, netwerken creëert en stakeholders/sponsoren weet te verbinden aan de stichting zelf aanwezig wil zijn en/of wil meedoen (voorbeeldgedrag) aan een of meerdere evenementen   Wij bieden: Een jong gemotiveerd team (tussen de 30-45 jaar) met vol commitment om er een succes van te maken Een interessant netwerk van aangesloten organisaties, professoren en sprekers Een verfrissende en nieuwe ervaring om aan je eigen competenties te werken Deelname aan de Bike4Brains evenementen   Ben je geïnteresseerd, of wil je meer informatie? Stuur dan een email naar: wesley@bike4brains.nl
18/07/2024
09:59
Bekijk alle

Stichting Bike4Brains zet zich in voor revalidanten die getroffen zijn door NAH (niet aangeboren hersenletsel). De stichting is opgezet vanuit een passie voor (wieler)sport en een gemeenschappelijk gevoel dat er tijdens en na het revalidatieproces nog veel ruimte voor verbetering is. Dat kan een enorm verschil maken in levenskwaliteit, participatie en zelfstandigheid. Het is onze missie om NAH-getroffenen te steunen in hun strijd om te leren leven met hersenletsel en waar mogelijk te voorkomen.